|

Vlada BiH: Privatizacija telekoma iza leđa građana

Vlada BiH: Privatizacija telekoma iza leđa građana
0
F
FENA
1.8.2006. u 13:01
0
komentara
0

dijeljenja
Vlada BiH: Privatizacija telekoma iza leđa građana
"Politička polarizacija na nacionalne i skoro slične njima druge 'demokratske' partije, zemlju opterećuje međusobnim sukobima i dogovorima. Privredna pitanja uglavnom se stavljaju u drugi plan, a i kada dođu na dnevni red, ponovo su predmet rasprave političara, pa tako će o privatizaciji telekoma očito raspravljati i odluke donositi političari, a ne privrednni eksperti", tvrdi Hilmija Šuljak, ministar za privredu Vlade BiH.
Veoma bitan uvjet daljnjeg napretka jest izgradnja povjerenja naših građana u potencijal Bosne i Hercegovine, a za to nedostaju prvenstveno moralno i stručno sposobni kadrovi koji će voditi ovu zemlju, ističe Šuljak.

"Povjerenje je moguće zadobiti samo ako se govori istina, a dogovori koji se vode iza leđa građana i službenih državnih institucija, ne obećavaju iskrenost. Ljudima se mora bez okolišenja prikazati realnost i mogući načini rješavanja problema od kojih će dobrobit imati svi članovi društva, a ne samo uski krug političara, kao što će biti slučaj sa privatizacijom telekoma", smatra Šuljak.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.