BiH
0

Vlada BiH: Privatizacija telekoma iza leđa građana

FENA
"Politička polarizacija na nacionalne i skoro slične njima druge 'demokratske' partije, zemlju opterećuje međusobnim sukobima i dogovorima. Privredna pitanja uglavnom se stavljaju u drugi plan, a i kada dođu na dnevni red, ponovo su predmet rasprave političara, pa tako će o privatizaciji telekoma očito raspravljati i odluke donositi političari, a ne privrednni eksperti", tvrdi Hilmija Šuljak, ministar za privredu Vlade BiH.

Veoma bitan uvjet daljnjeg napretka jest izgradnja povjerenja naših građana u potencijal Bosne i Hercegovine, a za to nedostaju prvenstveno moralno i stručno sposobni kadrovi koji će voditi ovu zemlju, ističe Šuljak.

"Povjerenje je moguće zadobiti samo ako se govori istina, a dogovori koji se vode iza leđa građana i službenih državnih institucija, ne obećavaju iskrenost. Ljudima se mora bez okolišenja prikazati realnost i mogući načini rješavanja problema od kojih će dobrobit imati svi članovi društva, a ne samo uski krug političara, kao što će biti slučaj sa privatizacijom telekoma", smatra Šuljak.