{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada BiH: Privatizacija telekoma iza leđa građana

F
1.8.2006. u 13:01
0
0
Vlada BiH: Privatizacija telekoma iza leđa građana
0
Vlada BiH: Privatizacija telekoma iza leđa građana
"Politička polarizacija na nacionalne i skoro slične njima druge 'demokratske' partije, zemlju opterećuje međusobnim sukobima i dogovorima. Privredna pitanja uglavnom se stavljaju u drugi plan, a i kada dođu na dnevni red, ponovo su predmet rasprave političara, pa tako će o privatizaciji telekoma očito raspravljati i odluke donositi političari, a ne privrednni eksperti", tvrdi Hilmija Šuljak, ministar za privredu Vlade BiH.
Veoma bitan uvjet daljnjeg napretka jest izgradnja povjerenja naših građana u potencijal Bosne i Hercegovine, a za to nedostaju prvenstveno moralno i stručno sposobni kadrovi koji će voditi ovu zemlju, ističe Šuljak.

"Povjerenje je moguće zadobiti samo ako se govori istina, a dogovori koji se vode iza leđa građana i službenih državnih institucija, ne obećavaju iskrenost. Ljudima se mora bez okolišenja prikazati realnost i mogući načini rješavanja problema od kojih će dobrobit imati svi članovi društva, a ne samo uski krug političara, kao što će biti slučaj sa privatizacijom telekoma", smatra Šuljak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: