BiH
0

VKBI o Vrankićevom istupu u Prozor-Rami

FENA
Obilježavanje Dana općine Prozor-Rama na blagdan Male Gospe poslužilo je visokopozicioniranom političaru i državnom ministru finansija Draganu Vrankiću da javnosti uputi poruke koje pokazuju svu pogubnost politike što je njegov krug zastupa, ocijenilo je danas Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca.

U saopćenju VKBI-ja se navodi da je zaključak Vrankićevog izlaganja na ovoj svečanosti jasan - ako Bosna i Hercegovina ne bude takva kakvu je zagovaraju hrvatski političari onda je neće biti!

"Istina, Dragan Vrankić poziva na mudrost kako bi se zemlja napravila po mjeri sva tri naroda. Našao je pravo mjesto i vrijeme da o tome progovori - vjerski praznik koji su Hrvati bez saglasnosti ljudi drugih vjerskih i nacionalnih opredjeljenja proglasili Danom općine Prozor - Rama", naglašava VKBI.

VKBI poziva Vrankića i sve dobronamjerne ljude u ovoj zemlji da iskreno i pošteno pristupe rješavanju aktuelnih pitanja demokratskog ustrojstva države BiH po mjeri sva tri konstitutivna naroda i bez paktiranja jednih protiv drugih.