Stradalo 60 grla stoke
0

Vjetar raspiruje vatru u Trebinju

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U požaru koji je noćas zahvatio objekat stare austrijske barutane na Crkvini kod Trebinja nastradalo je oko 60 grla stoke, a vatra je prijetila da se proširi i na crkvu Hercegovačku gračanicu i druge propratne objekte koji se nalaze na brdu, potvrdio je Srni komandir vatrogasne jedinice Trerbinje Miodrag Batinić.

Požar je prijavljen noćas oko 2.00 sata. U potpunosti je izgorio objekat dužine 50 metara i širine 10 metara, u kome su se nalazile krave, volovi, ovce i jagnjad, a požar je nakon dvočasovnog gašenja stavljen pod kontrolu.

"Zbog borove šume koja se nalazi na Crkvini bojali smo se da se požar ne proširi i zahvati crkvu i druge crkvene objekte, ali smo uspjeli da ga stavimo pod kontrolu", rekao je Batinić.

Prema njegovim riječima, u toku gašenja požara čule su se tri jače i nekoliko manjih eksplozija, nakon čega je utvrđeno da su se u objektu nalazilo nekoliko granata.

Pretpostavlja se da je požar podmetnut, jer u objektu nema struje, da bi se mogao dovesti u vezu sa neispravnim instalacijama. Uviđaj obavljaju pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje, nakon čega će biti poznato više detalja o ovom slučaju.