|

Vjetar prouzokovao veliku materijalnu štetu

Vjetar prouzokovao veliku materijalnu štetu
0
F
FENA
2.12.2009. u 18:09
0
komentara
0

dijeljenja
Vjetar prouzokovao veliku materijalnu štetu Foto: Ilustracija
Olujni južni vjetar u noći između ponedjeljka i utorka na području općine Jablanica nanio je stanovnicima prigradskih naselja Zlate i Djevor ogromnu materijalnu štetu. Uništeni su kompletni krovovi, plastenici, stabla voćaka te pomoćne zgrade i objekti.
Općinska Komisija za procjenu štete i općinska Služba civilne zaštite obišli su pogođene dijelove općine i, po riječima pomoćnika načelnika Službe civilne zaštite Omera Nezirića, štete su ogromne i izražene su u desetinama hiljada maraka.

"Na prostoru cijele općine snažan južni vjetar nanio je ogromne štete, posebno u spomenutim naseljima gdje su kompletno uništeni krovovi na novim kućama, kao i dva plastenika u naselju Djevor. U ostalim djelovima općine evidentirali smo manja oštećenja na privatnim stambenim i pomoćnim objektima te na stablima voćaka. Komisija za procjenu šteta nastavlja rad na evidentiranju i sumiranju posljedica nevremena, a općinskoj Službi civilne zaštite stalno se prijavljuju nove štete sa raznih djelova općine", kazao je Nezirić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.