{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vjetar odnosi krovove kuća i čupa drveće iz korijena

S
23.12.2009. u 15:30
0
4
Vjetar odnosi krovove kuća i čupa drveće iz korijena
0
Vjetar odnosi krovove kuća i čupa drveće iz korijena
Arhiv (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Jak olujni vjetar načinio je materijalnu štetu u brojnim gradovima Bosne i Hercegovine. Nevrijeme je pogodilo Goražde, Vlasenicu, Srebrenicu, te Bihać, a jak vjetar prouzrokovao je značajna materijalna oštećenja na brojnim objektima, putnoj infrastrukturi, dalekovodnim i vodvodnim mrežama.
Olujni vjetar koji je sinoć počeo puhati u Vlasenici otrgnuo je dio konstrukcije vlaseničkog Doma kulture, oštetio nekoliko krovova na privatnim objektima, iščupao drveće iz korijena, a u Vlasenici trenutno nema ni električne energije.

"I ranije smo imali problema sa krovom i popravljali ga, a pod udarima jačeg vjetra lim nije izdržao. Cijela strana Doma kulture prema tržnom centru oštećena je i otkrivena", izjavila je za agenciju SRNA Dragana Milošević.

Slična situacija je i na teritoriji bugojanske opštine gdje je jak vjetar uzokovao značajna materijalna oštećenja na privatnim objektima i putnoj infrastrukturi.

Olujni vjetar nosio je sve pred sobom, a mnogi saobraćajni znakovi izvaljeni su iz svojih ležišta.

Vjetar je nosio krovove kuća, izvaljivao prozore, rušio tende, a građani su se žalili i na začepljenja slivnika.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i područje općine Srebrenica, gdje, kako je izvijestila agencija FENA, povremeni udari vjetra dostižu brzinu i do 100 kilometara na sat. Na sreću većih materijalnih oštećenja nije bilo, ali je došlo do prekida u napajanju električnom energijom.

Slična situacija je i u Goraždu gdje je vjetar puhao tolikom jačinom da je izvaljivao drveće iz korijena, a velika materijalna šteta je pričinjena na kompleksu motela Bazeni. U tom dijelu grada trenutno nema električne energije, a cijeli grad je bez vode izvijestila je Federalna televizija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: