{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vještačko osnježavanje Jahorine čeka građevinsku dozvolu

S
14.8.2010. u 07:09
0
5
Vještačko osnježavanje Jahorine čeka građevinsku dozvolu
0
Vještačko osnježavanje Jahorine čeka građevinsku dozvolu
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Izgradnja savremenih instalacija za vještačko osnježavanje na Jahorini još nije počela, jer Olimpijski centar "Jahorina" čeka izdavanje građevinske dozvole za ovaj projekat, izjavio je Srni direktor Centra Branko Koroman.
"Kad država izvrši eksproprijaciju tih parcela, Olimpijski centar će potpisati ugovor sa Vladom Republike Srpske, nakon čega ćemo dobiti građevinsku dozvolu za radove", rekao je Koroman.

On nije mogao precizirati kada se može očekivati početak radova, jer procedura dobijanja dokumentacije ne zavisi isključivo od Olimpijskog centra.

"Nadamo se što prije. Tada ćemo sa izvođačem radova italijanskom firmom `Snou star` precizirati krajnji rok završetka radova. Bilo bi dobro da se to desi do početka decembra, ali pošto to ne zavisi samo od nas onda to sada ne možemo tačno ni znati", naveo je Koroman.

Koroman je napomenuo da je nakon potpisivanja ugovora o realizaciji ovog projekta 5. jula, "Snow Star" isporučio projektnu dokumentaciju za izgradnju sistema Olimpijskom centru "Jahorina".

Govoreći o turističkoj posjećenosti Jahorine tokom ovogodišnje ljetnje sezone, Koroman je naveo da je ona na prošlogodišnjem nivou.

"Svi sportski klubovi koji su bili na pripremama prošle godine su otprilike i ove godine tu. Krajnje pokazatelje u kojem procentu je popunjenost bila u odnosu na 2009. godinu imaćemo krajem septembra", istakao je on.

Predstavnici Olimpijskog centra "Jahorina" i italijanske firme "Snow Star" potpisali su 5. jula ugovor o realizaciji projekta izgradnje savremenih instalacija za vještačko osnježavanje na Jahorini vrijedan 3.485.000 KM.

Planirano je da sistem bude izgrađen na skijaškoj stazi Skočine-Prača i na relaciji koja povezuje ovu stazu sa bazom centra, a cjelokupnu stazu biće moguće vještački osnježiti za 100 sati.

Vlasnik italijanske firme "Snow Star" Sergio Lima rekao je da će sistem vještačkog osnježavanja uključivati sisteme sa visokim vazdušnim pritiskom kombinovane sa topovima sa niskim pritiskom što će omogućiti stvaranje snijega različitog kvaliteta i raznih količina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: