{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vjerske zajednice u BiH nezamjenjive u izgradnji zajedničkog života

S
7.11.2011. u 18:15
0
6
Vjerske zajednice u BiH nezamjenjive u izgradnji zajedničkog života
0
Vjerske zajednice u BiH nezamjenjive u izgradnji zajedničkog života
Vjerske zajednice i crkve u BiH nezamjenjive su u izgradnji ambijenta zajedičkog života, ocijenili su episkop zahumsko-hercegovački Grigorije i potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo tokom današnjeg susreta u Počitelju.
Oni su istakli da crkve i vjerske zajednice, u skladu sa zakonima BiH, svoje djelatnosti usmjeravaju na oblasti u kojima politika nema šta da traži, jer je riječ o afirmaciji duhovnosti i ljubavi, te svih vrijednosti koje su zajedničke za monoteističke religije.

Savjetnik za medije potpredsjednika FBiH Mirza Sulejmanović rekao je Srni da je tokom sureta bilo riječi i o neformiranju vlasti u BiH. Prema njegovim riječima, vladika Grigorije i Kebo naglasili su da politički akteri u BiH moraju pokazati veću dozu odgovornosti i usaglasiti stavove da bi u duhu kompromisa i dijaloga taj proces priveli kraju.

"Sagovornici su naglasili da je BiH moguća samo uz izgradnju međusobnog povjerenja i uvažavanja, te da je takva poželjna i da može većim koracima krenuti u NATO i EU", dodao je Sulejmanović.

Povod za susret potpredsjednika FBiH i episkopa zahumsko-hercegovačkog je obilježavanje islamskog praznika Kurban-bajrama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: