{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vjerodostojan snimak povezanosti BiH i EU: Ovako izgleda vožnja dionicom Svilaj-Odžak

8.1.2018. u 12:05
99
43
Vjerodostojan snimak povezanosti BiH i EU: Ovako izgleda vožnja dionicom Svilaj-Odžak
99
 
Dionica autoputa Svilaj-Odžak, čija je konačna izgradnja nedavno ozvaničena, u potpunosti je nefunkcionalna i korištenje autoceste se neće moći naplaćivati do završetka izgradnje graničnog prijelaza i mosta preko rijeke Save. Kako vožnja najsjevernijim dijelom Koridora 5C izgleda u praksi, možete pogledati u priloženom videosnimku.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Indikativno je da će 10 kilometara najsjevernije dionice, koja bi Bosnu i Hercegovinu trebala da poveže s Evropskom unijom, u narednim godinama služiti samo lokalnom stanovništvu, do konačne izgradnje graničnog prijelaza i mosta Svilaj.

Direktor Autecesta FBiH Adnan Terzić objasnio je ranije za Klix.ba da je prema planu ulaganja u dionicu bilo predviđeno da sve bude završeno u isto vrijeme, i cesta i granični prijelaz i most.

"To što imamo dva puta raspisivanje tendera za most Svilaj, to nismo mogli kontrolisati. To su stvari koje su vodile komisije sastavljene od bosanskohercegovačkih i hrvatskih predstavnika i mi to nismo mogli da kontrolišemo", kazao je Terzić.

Pritom je potcrtao da će Bosna i Hercegovina, objektivno, imati problem, jer se deset kilometara autoputa neće odmah moći naplaćivati upravo zbog tih procedura u vezi s mostom na Svilaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: