Viziranje biometrijskih pasoša

F
FENA
4.11.2009. u 19:16
0
1
Viziranje biometrijskih pasoša
0
Viziranje biometrijskih pasoša
Povodom upita o problemima apliciranja za vize nosilaca novih biometrijskih pasoša Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine informira da je odmah nakon dobijanja specimena biometrijskih pasoša, 21. oktobra, počelo se distribuiranjem istih svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima akreditiranim u Bosni i Hercegovini.
Ministarstvo je, također, specimene biometrijskih pasoša poslalo i svim našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u svijetu.

Uvažavajući činjenicu da svaka zemlja mora provesti odgovarajuću internu proceduru oko upoznavanja svojih nadležnih organa i institucija sa izgledom i formom svih dokumenata relevantnih za ulazak i boravak stranaca, realno je bilo očekivati i različitu praksu u pogledu potrebnog vremena za provođenje spomenutih radnji i postupaka.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je stoga dalo uputsvo svim DKP-ima BiH u svijetu da u zemljama akreditacije učine dodatne napore u smislu da zamole zemlje prijema da se procedura vezana za uvođene bh. biometrijskih pasoša u redovitu proceduru završi što je moguće prije.

Očekuje se da će se taj postupak okončati uskoro i da će svi nosioci bh. biometrijskih pasoša, bez problema, moći aplicirati i dobiti vize za putovanja na željene destinacije, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: