Raspisan javni poziv
0

Visoko sufinansira vantjelesnu oplodnju kod žena do 45 godina starosti

E. M.
Mirza Ganić
Mirza Ganić
Nakon što su prije nekoliko dana dodijeljena sredstva podrške za djecu i mlade koji boluju od dijabetesa Grad Visoko jučer je raspisao i javni poziv za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje.

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić je kazao da su sredstva pdorške namijenjena parovima sa područja Visokog.

"Briga i podrška svim kategorijama naših sugrađana je naš primarni cilj i zadatak, a iz budžeta smo izdvojili finansijska sredstva za podršku i sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje za naše sugrađane i ovo je prvi put da to čini Grad Visoko", kazao je Ganić.

Pojasnio je da su pozivom obuhvaćene žene do 45 godina starosti, a da su ranije donesenim pravilnikom regulisani uslovi prijave na javni poziv. U postupku realizacije pravilnika štitit će se privatnost i dostojanstvo osoba.

"U postupku realizacije ovog Pravilnika štitit će se privatnost i dostojanstvo osoba koje se od neplodnosti liječe vantjelesnom oplodnjom te se neće javno iznositi imena i drugi lični podaci ovih osoba. Nadamo se da ćemo na ovaj način biti dio jedne lijepe priče i svojim odlukama i podrškom doprinijeti rastu nataliteta u našem gradu, ali prije svega podržati naše sugrađane u njihovim nastojanjima da dobiju potomstvo", kazao je Ganić.