{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Visoko sudsko i tužilačko vijeće treba ispraviti grešku"

F
17.12.2009. u 18:28
0
6
"Visoko sudsko i tužilačko vijeće treba ispraviti grešku"
0
"Visoko sudsko i tužilačko vijeće treba ispraviti grešku"
Foto: Arhiv
Stranka demokratske akcije nedvojbeno je i trajno opredijeljena za punu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda na pozicijama u državnim i entitetskim institucijama, saopćeno je iz SDA.
Stav Kolegija SDA je da je potrebno popraviti narušeni etnički balans, ali da pozicije predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i premijera FBiH treba da pripadaju Bošnjacima. SDA je, u dogovoru sa ostalim političkim subjektima i u skladu s relevantnim ustavnim odredbama o etničkoj zastupljenosti na vodećim pozicijama u entitetskim institucijama, predložila svoje kandidate za ove funkcije.

Visoko sudsko i tužilačko vijeće je, nakon imenovanja predsjedavajućeg Zastupničkog doma i federalnog premijera, imenovalo Bošnjaka za predsjednika Vrhovnog suda FBiH. Time je VSTV narušio etnički balans i treba da ispravi grešku koju je napravio, stoji u saopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.

Na Kolegiju su utvrđene i predstojeće aktivnosti Stranke demokratske akcije, među kojima su i plenarno zasjedanje Savjeta SDA 23. decembra, sjednicu Predsjedništva 28. decembra, te Novogodišnja konferencija za medije 29. decembra 2009. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: