{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Visoki predstavnik: U utorak ključna faza parlamentarnog procesa

F
17.4.2006. u 09:16
0
0
Visoki predstavnik: U utorak ključna faza parlamentarnog procesa
0
Visoki predstavnik: U utorak ključna faza parlamentarnog procesa
Ključnu fazu parlamentarnog procesa dostižemo u utorak na sastanku Ustavno-pravne komisije Zastupničkog doma.
Vjerujem da se radi o toliko važnom pitanju da bi Zastupnički dom trebao imati priliku da u punom sazivu održi otvorenu i iskrenu raspravu. Uzimajući u obzir vremenski raspored i izborne rokove, to se mora omogućiti odmah i bez daljnjeg odgađanja, izjavio je u nedjelju visoki predstavnik u BiH Christian Schwarz-Schilling.

Kako je saopćeno iz OHR-a povodom predstojećeg sastanka Ustavno-pravne komisije Zastupničkog doma Parlamenta BiH demokratski izabrani predstavnici građana BiH zaslužuju šansu da razgovaraju o ovako značajnim amandmanima, koji bi mogli obilježiti jedan značajan historijski trenutak u razvoju zemlje u potpuno nezavisnu, suverenu državu, spremnu za dalji put ka EU integracijama.

Kako je naglašeno ustavni amandmani BiH nude jedinstvenu priliku da pokrene proces koji će ojačati sistem upravljanja u zemlji. Predložene promjene značajan su korak ka racionalizaciji državnih struktura, što će pomoći BiH da se na bolji način pripremi za integracije u EU. Ovi prijedlozi su rezultat višemjesečnih pregovora i zaslužuju detaljnu i iscrpnu debatu.

- Naravno, ove izmjene su tek prvi korak u jednom dužem procesu. Razgovori o ustavnoj reformi će biti nastavljeni nakon oktobarskih izbora. Odlučio sam uzeti aktivno učešće u drugoj fazi ustavne reforme, ali druga faza se može graditi isključivo na temelju uspješne prve faze, izjavio je visoki predstavnik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: