{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Visoki predstavnik u posjeti Moskvi

F
8.2.2007. u 12:18
0
0
Visoki predstavnik u posjeti Moskvi
0
Visoki predstavnik u posjeti Moskvi
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Christian Schwarz-Schilling boravi danas u Moskvi, gdje će imati seriju sastanaka na visokom nivou, o temi strukture međunarodnog prisustva u Bosni i Hercegovini nakon 30. juna, saopćila je glasnogovornica banjalučkog Ureda OHR-a Ljiljana Radetić.
Schwarz-Schilling razgovara s Aleksandrom Bocan Karčenkom, političkim direktorom ruskog Ministarstva vanjskih poslova, a nakon toga sastat će se s Vladimirom Titovim, zamjenikom ministra vanjskih poslova.

"Ova jednodnevna posjeta Rusiji dio je serije posjeta ključnim prijestonicama uoči sastanka Vijeća za implementaciju mira 26. i 27. februara. Cilj ovih posjeta jeste stvaranje konsolidovanog stava pred ovaj sastanak, na kojem će biti donesena konačna odluka o budućnosti Ureda visokog predstavnika", istakla je Radetić.

Kao i u drugim prijestonicama, Schwarz- Schilling fokusirat će se na trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, prepreke potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, odnosno, na restrukturiranje policije, reformu javnog RTV sistema, ekonomske reforme i formiranje vlade.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU započeo je konsultacije sa zemljama članicama Vijeća za implementaciju mira uoči februarskog sastanka u Berlinu. Do sada je održao sastanke u Parizu, Briselu , Vašingtonu i Londonu.

Schwarz Schilling priprema vlastitu procjenu situacije i preporuke koje se tiču budućnosti OHR-a, koje će sredinom februara uputiti zemljama članicama Vijeća, podsjetila je Radetić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: