{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Visoki predstavnik razgovora sa kancelarkom Merkel

F
11.1.2007. u 12:06
0
0
Visoki predstavnik razgovora sa kancelarkom Merkel
0
Visoki predstavnik razgovora sa kancelarkom Merkel
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Kristijan Švarc-Šiling danas se u Berlinu sastao sa njemačkom kancelarkom i predsjednicom Vijeća EU Angelom Merkel, saopćila je na press-konferenciji glasnogovornica banjalučkog Ureda OHR-a Ljiljana Radetić.
Tema sastanka sa kancelarkom Merkel je situacija u Bosni i Hercegovini, u svjetlu predstojećeg sastanka Vijeća za implementaciju mira 26. i 27. februara.

Vijeće će tada ponovo razmotriti svoju odluku o zatvaranju Kancelarije visokog predstavnika u BiH krajem juna ove godine.

Kako je najavila Radetić, u ranim poslijepodnevnim satima Švarc-Šiling će se sastati sa Rajnhardom Silberbergom, državnim sekretarom Ministarstva vanjskih poslova Njemačke i drugim zvaničnicima.

- Ovi sastanci, također, pružaju mogućnost diskusije o odnosima Bosne i Hercegovine sa Evropskom unijom, istakla je Radetić.

Odnosi Evropske unije sa zemljama zapadnog Balkana su jedan od prioriteta zvaničnog Berlina tokom šestomjesečnog predsjedavanja Evropskom unijom.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: