{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Visoki predstavnik produžio zabranu raspolaganja državnom imovinom

F
28.9.2007. u 13:30
0
0
Visoki predstavnik produžio zabranu raspolaganja državnom imovinom
0
Visoki predstavnik produžio zabranu raspolaganja državnom imovinom
Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak danas je donio odluku kojom se produžava važenje državnog i entitetskih zakona o zabrani raspolaganja državnom imovinom do 31. decembra 2007. godine.
Visoki predstavnik je danas pozvao Vijeće ministara BiH, Vladu Federacije BiH i Vladu Republike Srpske da se dogovore o raspodjeli prava i odgovornosti u vezi s državnom imovinom prije isteka decembarskog roka.

Zabrana raspolaganja državnom imovinom, koja je prvobitno nametnuta 21. marta 2005., ističe 30. septembra 2007. Komisija koju je Vijeće ministara osnovalo u decembru 2004. je ovlaštena za izradu zakona kojima će se utvrditi koja imovina pripada kojem nivou vlasti te propisa za buduće upravljanje ovom imovinom.

Komisija tek treba da se usaglasi o kriterijima na kojima će se zasnivati novi zakoni, a vlade sada moraju kolektivno udvostručiti napore i osigurati smjernice za rad Komisije postizanjem međuresornog sporazuma o državnoj imovini.

U odsustvu zakona o vlasničkim pravima i odgovornostima u pogledu upravljanja državnom imovinom, visoki predstavnik je ponovo primoran da intervenira kako bi zaštitio interese zemlje kao cjeline.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: