{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Visoki predstavnik produžio zabranu raspolaganja državnom imovinom

F
28.9.2007. u 13:30
0
0
Visoki predstavnik produžio zabranu raspolaganja državnom imovinom
0
Visoki predstavnik produžio zabranu raspolaganja državnom imovinom
Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak danas je donio odluku kojom se produžava važenje državnog i entitetskih zakona o zabrani raspolaganja državnom imovinom do 31. decembra 2007. godine.
Visoki predstavnik je danas pozvao Vijeće ministara BiH, Vladu Federacije BiH i Vladu Republike Srpske da se dogovore o raspodjeli prava i odgovornosti u vezi s državnom imovinom prije isteka decembarskog roka.

Zabrana raspolaganja državnom imovinom, koja je prvobitno nametnuta 21. marta 2005., ističe 30. septembra 2007. Komisija koju je Vijeće ministara osnovalo u decembru 2004. je ovlaštena za izradu zakona kojima će se utvrditi koja imovina pripada kojem nivou vlasti te propisa za buduće upravljanje ovom imovinom.

Komisija tek treba da se usaglasi o kriterijima na kojima će se zasnivati novi zakoni, a vlade sada moraju kolektivno udvostručiti napore i osigurati smjernice za rad Komisije postizanjem međuresornog sporazuma o državnoj imovini.

U odsustvu zakona o vlasničkim pravima i odgovornostima u pogledu upravljanja državnom imovinom, visoki predstavnik je ponovo primoran da intervenira kako bi zaštitio interese zemlje kao cjeline.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: