{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Visoki predstavnik mora da "pojede ježa"

S
17.6.2009. u 14:13
0
13
Visoki predstavnik mora da "pojede ježa"
0
Visoki predstavnik mora da "pojede ježa"
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je danas da su zaključci Narodne skupštine Republike Srpske (RS) o prenošenju nadležnosti izraz političke volje parlamenta RS i osnov za dalje razgovore o mogućim ustavnim promjenama.
Bosić je izrazio zadovoljstvo što je Narodne skupštine RS odbila da poništi zaključke o prenošenju nadležnosti, koje je usvojila 14. maja.

On je poručio visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku da "pojede ježa" i prizna da je napravio grešku davanjem ultimatuma parlamentu RS.

"Ukoliko bi čak i poništio zaključke Narodne skupštine, oni su izraz političke volje parlamenta RS i osnov za dalje razgovore o mogućim ustavnim promjenama", rekao je Bosić novinarima u Banjaluci.

On je poručio Inzku da je u ovom slučaju nepotrebno primjenjivati bonska ovlaštenja zbog zaključaka Narodne skupštine koja su objavljena u "Službenom glasniku", jer bi to, kako je rekao, dodatno usložilo političku situaciju.

Bosić je naglasio da je u sjeni dešavanja u parlamentu Srpske prošao zahtjev Predsjedništva BiH za priključenje u NATO savez i ocijenio da je to prvorazredna politička odluka o kojoj bi referendumom trebalo da odlučuju građani RS i BiH.

"(Predsjednik Vlade RS Milorad) Dodik je postao 'vatreni zagovornik' ulaska BiH u NATO, a svoje mišljenje o tome treba da daju i građani", smatra Bosić.

Govoreći o prodskom procesu, lidera SDS-a je rekao da ga smatra završenim i ocijenio da je dosadašnji tok pregovora učesnika prudskog procesa nanio veliku štetu RS.

Bosić je apelovao da se svi pregovori o eventualnim ustavnim promjenama moraju vratiti i održavati u institucijama RS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: