{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Visoki predstavnik govorit će u Narodnoj skupštini RS-a 26. septembra

F
21.9.2007. u 12:18
0
0
Visoki predstavnik govorit će u Narodnoj skupštini RS-a 26. septembra
0
Visoki predstavnik govorit će u Narodnoj skupštini RS-a 26. septembra
Poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske u srijedu, 26.septembra, obratit će se visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak, saopćio je danas predsjednik entitetskog parlamenta Igor Radojičić nakon sjednice Kolegija Skupštine.
Lajčak je uputio zahtjev da se obrati poslanicima Skupštine RS-a, a nakon toga poslanici će imati i priliku da mu postavljaju pitanja.

Radojičić je potvrdio i da se u utorak, 25. septembra, nastavlja redovna sjednica, a na početku zasjedanja poslanicima će se obratiti članovi Centralne izborne komisije BiH i Udruženja izbornih službenika u BiH.

Oni će u 90 minuta izlaganja poslanicima predstaviti osnove i implikacije Zakona o sukobu interesa, a slični seminari održani su i u drugim parlamentima.

Nakon toga sjednica bi bila nastavljena razmatrajnjem preostalih tački dnevnog reda, među kojima je i i Izvještaj o izgradnji nove zgrade Vlade RS-a.

Kolegij Narodne skupštine RS-a odlučio je da se 15. redovna sjednica održi 2. oktobra, a među 16 predviđenih tačaka je i Prijedlog rebalansa entitetskog budžeta i Izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a o reviziji konsolidovanih finansijskih izvještaja prošlogodišnjeg budžeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: