{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Visoke ocjene za vojnike iz BiH na vježbi u Bugarskoj

S
19.10.2012. u 12:12
0
4
Visoke ocjene za vojnike iz BiH na vježbi u Bugarskoj
0
Visoke ocjene za vojnike iz BiH na vježbi u Bugarskoj
Foto: SRNA
Međunarodna civilno-vojna simulacijsko-kompjuterska vježba "SEESIM 2012" završena je danas, a njeni učesnici iz BiH, predstavnici ministarstava sigurnosti i odbrane, te Oružanih snaga BiH dobili su veoma visoke ocjene za pokazano znanje i kooperativnost.
"Glavni elementi ove simulacijske vježbe bili su poplave, požari, teroristički napad i cyber atak", izjavio je novinarima u Sarajevu pomoćnik ministra sigurnosti BiH Samir Agić.

On je naveo da je vježba, u kojoj su učestvovale države iz jugoistočne Evrope, trajala proteklih sedam dana, a njene pripreme su počele prije dvije godine.

Prema njegovim riječima, tokom vježbe potvrđen je visok nivo razvijenosti operativnih sistema oružanih snaga u regionu i njihova dobra međusobna saradnja na planu vojne pomoći i zaštite civilnog stanovništva od prirodnih i drugih katastrofa.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Pomoćnik ministra odbrane za politiku i planove BiH Ahmet Hadžiomerović dodao je da je akciju vodilo Ministarstvo sigurnosti BiH, a direktni učesnici su bili pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

On je rekao da se centralni sajt vježbe nalazio u Bugarskoj, gdje su danas u finalnom dijelu prisustvovali i zamjenici ministara sigurnosti i odbrane BiH Mladen Ćavar i Mirko Okolić.

U vježbi, koja se istovremeno održavala u više zemalja, osim BiH, učestvovali su Albanija, Bugarska, koja je domaćin vježbe, Hrvatska, Italija, Crna Gora, Srbija, Makedonija, Ukrajina i Grčka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: