BiH
56

Visoke mjere sigurnosti pred sarajevski derbi na Grbavici

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
MUP Kantona Sarajevo u saradnji sa FK Željezničar i FK Sarajevo napravio je visoke mjere sigurnosti pred 108. ligaški derbi sarajevskih rivala.

Navijači u sve većem broju dolaze na Grbavicu za koju se očekuje da će biti maksimalno popunjena, jer su iz Željezničara danas oko 15 sati javili da je ostalo tek nešto više od 1000 karata za južnu tribinu.

Oko stadiona kruže policijski službenici i redari koji uz odličnu organizaciju čine sve da ništa ne pokvari večerašnji spektakl na otvaranju nove sezone BHT Premijer lige.

Portparol Irfan Nefić kazao je za Klix.ba kako je MUP KS napravio Operativni plan osiguranja i u tom kontekstu angažovao dovoljan broj policijskih službenika.

"Imamo određeno broj policijskih službenika u rezervi i vjerujemo kako će osiguranje svoj posao uraditi kako treba", rekao je Nefić.

On je apelovao građanima, a posebno navijačima da u mirnoj atmosferi isprate meč.

U pojedinim dijelovima grada obustavljen je saobraćaj, objavljeno je na službenoj stranici FK Željezničar.

"Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, na zahtjev FK Željezničar, donijelo je rješenje o odobravanju privremene obustave saobraćaja u ulici Zvornička na dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana i Azize Šačirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića, a sve zvog provođenja mjera osiguravanja bezbjednog održavanja utakmice", saopćeno je iz tabora Plavih.

U dosadašnjih 107 ligaških okršaja sarajevskih rivala, Željezničar je upisao 32 pobjede, Sarajevo 31, dok su 44 utakmice okončane remijem.

Utakmica na Grbavici u okviru 1. kola BHT Premijer lige počinje u 20:30 sati uz direktan prijenos na Moja TV, a kapije Stadiona Grbavica su otvorene od 18:30 sati.