BiH
0

Višković i Borenović sukobili stavove prije početka sjednice NSRS

Piše: G. D.
Foto: G. D./Klix.ba
Foto: G. D./Klix.ba
Poslanici SNSD-a i PDP-a Radovan Višković i Branislav Borenović izjavili su, prije početka četvrte posebne sjednice Narodne skupštine RS, da je predloženi budžet Vlade RS za narednu godinu opravdan, odnosno apsolutno neopravdan.
Radovan Višković (Foto: Klix.ba)
Radovan Višković (Foto: Klix.ba)

"Smatramo da je ovaj budžet realan i da oslikava realno stanje stvari na terenu. Naravno, rebalans je uvijek moguć, ali vjerujem da do njega neće doći. Vlada RS je sagledala stvari najbolje kako je mogla i ovaj budžet je rezultat ozbiljne analize", rekao je Višković.

Branislav Borenović istakao je da predloženi budžet predstavlja notorno nepoznavanje ekonomije i neozbiljnost Vlade RS.

Borislav Borenović (Foto: Klix.ba)
Borislav Borenović (Foto: Klix.ba)

"Mnoge stvari ovdje nisu objašnjene, niti analizirane kako bi trebalo. Podnijet ćemo mnoge primjedbe, to je sigurno i tražit ćemo od ministra Tegeltije da nam objasni mnoge stavke. Materijali su nam stigli prekasno i nismo mogli sve da analiziramo, pa ni naše sugestije neće biti najkonkretnije, ali uradit ćemo sve što možemo", rekao je Borenović.

Sjednica NSRS počela je zahtjevom poslanika NDP-a Dragana Čavića i SDS-a Vukote Govedarice da se izmijeni dnevni red sjednice i da se o budžetu i ekonomskoj politici ne raspravlja sada, s obzirom da su poslanici potreban materijal dobili prekasno.