{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Višestruki ubica iz Lipnice boluje od depresivne psihoze

F
25.5.2009. u 17:56
0
2
Višestruki ubica iz Lipnice boluje od depresivne psihoze
0
Višestruki ubica iz Lipnice boluje od depresivne psihoze
Foto: Arhiv
Pred sudskim vijećem Kantonalnog suda u Tuzli danas je održan glavni pretres u slučaju Tomislava Petrovića, optuženog za šesterostruko ubistvo, pokušaj ubistva te oštećenje tuđe imovine, počinjeno u tuzlanskoj Mjesnoj zajednici Lipnica, 29. maja 2008. godine.
Ponovo je saslušan svjedok optužbe, Alija Sutović, ljekar specijalista za neuropsihijatriju, koji je vršio prvo vještačenje optuženog. On je ostao pri svom ranije izrečenom stavu da je Petrović za vrijeme izvršenja krivičnog dijela bio svjestan izvršenja te da boluje od depresivne psihoze.

Prisustvo optuženog Petrovića Sutović je iskoristio kako bi ga ponovno pregledao jer nije bio u prilici to uraditi godinu dana zbog analiza koje su vršene u Sarajevu i Banjoj Luci.

Prema riječima Sutovića depresivna psihoza je epizodna i povratna bolest, koja ukoliko se ne lječi može da evoluira. Sutović je istakao da je dijelo izvršeno pod bitnim utjecajem sumanutih ideja, slušnih naredbi i halucinacija.

Na zahtjev glavne sutkinje Fetije Pašić, nastavak suđenja zakazan je za ponedjeljak, 1. juna, kada će kao svjedok optužbe ponovo biti saslušana Mara Petrović, te data završna riječ u ovom slučaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: