{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Višegrad: 1. aprila nastavak radova na obnovi ćuprije na Drini

S
19.3.2015. u 17:12
1
29
Višegrad: 1. aprila nastavak radova na obnovi ćuprije na Drini
1
Višegrad: 1. aprila nastavak radova na obnovi ćuprije na Drini
Foto: SRNA
Radovi na rekonstrukciji mosta Mehmed-paše Sokolovića na rijeci Drini u Višegradu biće nastavljeni 1. aprila, najavio je direktor Turske razvojne agencija TIKA za BiH Husein Šanli nakon sastanka sa načelnikom opštine Višegrad Slavišom Miškovićem.
Šanli je rekao da će prilikom završnih radova biti otklonjeni uočeni nedostaci i dodatno uređenje oko mosta.

Siniša Šešum, predstavnik UNESCO-a za BiH, izrazio je zadovoljstvo nastavkom radova, najavljujući da će kompletna obnova ćuprije na Drini biti završena do jeseni, kada je u Višegradu planirano organizovanje svečanog obilježavanja 70 godina od osnivanja UNESCO-a.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković rekao je da uporedo sa radovima predstoji stručna rasprava o idejnom projektu uređenja oko mosta.

"Drago bi nam bilo da svi radovi budu gotovi do septembra i da se uz tu svečanost obilježi i 70 godina UNESCO-a, što bi bilo svojevrsno priznanje našem gradu u nastojanjima da još snažnije intenziviramo razvoj turizma", izjavio je Mišković nakon ovog radnog sastanka.

Sastanku su prisustvovali predstavnici izvođača radova - turske firme "Er-Bu", nadzornog organa iz "Turskih puteva", te relevantnih institucija iz BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: