{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od milion KM za finansiranje univerzitetskih projekata Francuske i BiH

F
9.6.2017. u 12:09
41
3
Više od milion KM za finansiranje univerzitetskih projekata Francuske i BiH
41
Više od milion KM za finansiranje univerzitetskih projekata Francuske i BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zahvaljujući programu Evropske unije za obrazovanje, usavršavanje, omladinu i sport Erasmus+, 1,1 million KM dodijeljeno je za finansiranje šest projekata saradnje između univerziteta u Francuskoj i Bosni i Hercegovini.
Projekti će, između ostalog, omogućiti mobilnost studenata i profesora između dvije zemlje na različitim poljima kao što su pravo, političke nauke, mašinstvo, francuski jezik, poljoprivredno-prehrambeni sektor….

Neki projekti već su inicirani prilikom održavanja 4. Naučnog francusko-bh. vijeća koji je prošle godine organizirala Francuska ambasada u Sarajevu.

Na šest odabranih projekata sarađivat će Univerzitet Artois i Univerzitet u Sarajevu, Katolički univerzitet u Lilleu, Univerzitet u Sarajevu i Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru, Univerzitet Lyon 1 Claude Bernard, Sveučilište u Mostaru i Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru, Univerzitet Paris 8 Vincennes St-Denis i Univerzitet u Sarajevu, Institut za političke studije u Parizu (Sciences Po) i Univerzitet u Sarajevu te Univerzitet u Poitiersu i pet bh. univerziteta - Sarajevo, Istočno Sarajevo, Mostar, Banja Luka i Zenica, saopćeno je iz Ambasade Frnacuske u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: