"72 sata bez kompromisa".
81

Više od 850 mladih volontera u akciji međugeneracijske solidarnosti

FENA
Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II" i Vrhbosanska nadbiskupija provest će akciju pod nazivom "72 sata bez kompromisa".

Akcija podrazumijeva učešće više od 850 mladih iz 52 različita mjesta koji će tokom naredna tri dana volontirati u 22 lokalne zajednice i u više od 50 različitih projekata.

Cilj akcije je iskazati međugeneracijsku solidarnost i razumijevanje te pomoći onima kojima je potrebna.

Ovim povodom danas je u Sarajevu organizirana konferencija za medije na kojoj su se prisutnim obratili kardinal Vinko Puljić, direktor Nadbiskupijskog centra vlč. Šimo Maršić te koordinatorica projekta Ivana Klačar.

Puljić je pohvalio namjeru ove akcije koja se provodi kroz geslo "Volontiraj na zemlji" kao i spremnost mladih da pomognu onima kojima je pomoć zaista potrebna.

"Važno je mlade odgajati u dobroti i čestitosti jer kada pomažu drugima mladi i sebe prepoznaju u dobrim djelima. Ohrabrujem sve mlade na volontiranje i doprinos zajednici. Previše govorimo o negativnim stvarima, moramo djelovati pozitivno", poručio je Puljić.

Maršić je istakao da ova akcija pruža mogućnost mladima da pomognu široj društvenoj zajednici.

"Na ovaj način mi gradimo mostove, promoviramo međugeneracijsku solidarnost i gradimo međusobno povjerenje. Mladi su budućnost Katoličke crkve, ali i bh. društva u cjelini i ulagati u njih znači ulagati u budućnost", zaključio je Maršić.

Koordinatorica projekta Ivana Klačar istakla je da će mladi u naredna 72 sata prikupljati hranu, čistiti, krečiti, pomagati bolesnima i nemoćnima te provoditi ekološke i edukativne akcije.