{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od 700 mladih plesom i pjesmom iz Sarajeva poslalo poruku mira

Klix.ba
5.6.2015. u 20:10
274
86
Više od 700 mladih plesom i pjesmom iz Sarajeva poslalo poruku mira
274
Uoči sutrašnjeg dolaska pape Franje u Sarajevo, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II" danas je u župi Uznesenja BDM na Stupu organizovao molitveno bdijenje na kojem je učestvovao veliki broj mladih ljudi iz BiH i regije.
Mladi su molitvenim tekstovima i uz pjesmu devet muzičkih grupa iz Sarajeva, Subotice, Zenice i Šibenika papi Franji poslali poruku da ga željno očekuju.

Svim prisutnima podijeljene su svijeće koje su zapalili u spomen svim kršćanima i nevinim ljudima koji svakodnevno stradavaju na Bliskom istoku, ali i u cijelom svijetu.

Svi prisutni su imali priliku na papiriće napisati i svoje molitve, želje i zahvale, koje će papa Franjo u subotu, 6. juna primiti kao poklon svih mladih iz Bosne i Hercegovine, ali i zemalja u regiji.

Današnjem događaju prisustvovalo je više od 700 mladih iz BiH i regije (Travnik, Novi Travnik, Tuzla, Zagreb, Križevci, Split, Velika Gorica itd).

Oni su plesom i pjesmom poslali poruku mira i prijateljstva.

"Dobrodošli u grad koji je nedavno pretrpio velike strahote. Ovaj grad je dio Evrope koji vapi za pomirenjem. Ali stalno nam prijete novi nermiri. Zato nam naš Sveti Otac Franjo dolazi upravo s tom željom i tom molitvom: Mir vama", rekao je jedan od članova organizacionog tima.

Mladi nastavljaju druženje uz pjesmu, a u 8:30 sati zvanično počinje i molitveno bdijenje koje će predvoditi kardinal Vinko Puljić.

"Večeras slavimo Boga i molimo da nas učini mirotvorcima. Nema mira među ljudima ako u našim srcima i našim životima prevlada nemir, nepraštanje, mržnja i osvetoljubivost. Nema mira bez pomirenja ali svako istinsko pomirenje uvijek ima tri dimenzije i tri preduvjeta: pomirenje s bogom, s ljudima i sa samim sobom", poručeno je sa skupa,

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: