Marš mira
113

Više od 6.000 učesnika iz BiH i cijelog svijeta odaje počast ubijenim Srebreničanima

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Učenici Marša mira 2018. krenuli su danas na tradicionalni pohod Nezuk-Potočari kako bi odali počast Srebreničanima ubijenim u genocidu 1995. godine.

Predsjednik Pododbora Marša mira Munir Habibović kazao je Feni da više od 6.000 učesnika iz BiH i Evrope kao i iz cijelog svijeta želi odati počast nevino ubijenim žrtvama.

"Vremenske neprilike su nam otežale polazak, ali nadam se da će ostatak puta biti kako je planirano. Učesnici su prošli lokaciju Crni Vrh i večeras će biti u kampu u Lipnju. Ove godine učesnici marša prvi put će proći lokaciju kojom su Srebreničani prošli u julu 1995. godine", pojasnio je Habibović.

Foto: FENA
Foto: FENA

U okviru Pododbora za Marš mira profesorica bosanskog jezika Meliha Herić organizirala je kulturni program u kojem učestvuju djeca iz Srebrenice.

"Ukupno 20 djece iz Potočara učestvuje u kulturnom programu sa izvedbom Srebreničkog inferna i čitat će radove koji su oni napisali", kazala je Herić za Fenu.

Foto: FENA
Foto: FENA

Sedam ultramaratonaca iz Vukovara stiglo je u Janju gdje će napraviti pauzu, a zatim će nastaviti put do Potočara. Njihov dolazak u Memorijalni centar Potočare očekuje se 10. jula oko 13 sati.