Zastupnici negoduju
15

Više od 500 zvanica će prisustvovati Junckerovom obraćanju u Parlamentu BiH

Piše: Er. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Više od 500 zvanica prisustvovat će sutra zajedničkoj sjednici Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će se parlamentarcima obratiti predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, saznaje Klix.ba.

Nekoliko parlamentaraca potvrdilo nam je da je Delegacija Evropske unije u BiH dostavila stručnim službama u Parlamentarnoj skupštini BiH spisak zvanica koje će sutra prisustvovati obraćanju predsjednika Evropske komisije.

To će ujedno biti i razlog zbog kojeg će se zajednička sjednica oba doma Parlamentarne skupštine BiH održati u Velikoj sali. Članovi Kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda PSBiH jasno su upozorili parlamentarce da je "prisustvovanje sjednici obavezno".

Neki od njih kazali su nam kako smatraju nečuvenim ponašanje rukovodstva Zastupničkog doma i Doma naroda koje je bez pogovora pristalo da udovolji želji Delegacije Evropske unije u BiH i da na sjednicu najvišeg organa zakonodavne vlasti dovede više od 500 osoba.

Riječ je o predstavnicima različitih nivoa vlasti u BiH, zatim predstavnicima stranih ambasada i međunarodnih organizacija te brojnim predstavnicima nevladinih organizacija.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sutra će uručiti predsjedniku Evropske komisije Jean-Claudeu Junckeru odgovore BiH na Upitnik Evropske komisije.