Doktori sportisti
420

Više od 500 zdravstvenih radnika iz BiH i Crne Gore na sportskim igrama u Neumu

Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Najveća sportska Manifestacija zaposlenih u zdravstvu BiH održat će se u Neumu od 20. do 24. juna. Organizator i domaćin ovogodišnjih 13 po redu Sportskih susreta je Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš " Sarajevo.

Za ove susrete je prijavljeno više od 500 učesnika iz 26 ustanova iz cijele BiH kao i dvije ekipe iz Crne Gore, koje će se takmičiti u sljedećim disciplinama: odbojka, košarka, rukomet, mali nogomet, streljaštvo, stoni tenis, povlačenje konopca i šah.

Svečano otvaranje Sportskih susreta zakazano je za četvrtak u 10:00 sati, a otvorit će ih direktor Opće bolnice prim. dr. Zlatko Kravić.

Inače, uposlenici Opće bolnice su bili inicijatori i pokretači sportskih susreta kliničkih centara i bolnica BiH, s ciljem da se afirmiše sport, zdrav stil života i zajedništvo, saopćeno je iz Opće bolnice.

Spisak učesnika XIII Sportskih sustreta u Neumu:

1.Klinički centar Univerziteta u Sarajevu 2.Univerzitetski klinički centar Tuzla 3.Univerzitetski klinički centar Republike Srpske-Banja Luka 4.Kantonalna bolnica Zenica

5.Kantonalna bolnica „Dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać 6.Kantonalna bolnica „Dr. Safet Mujić“ Mostar 7.Zdravstveni centar Brčko 8.Bolnica „Sveti Apostol Luka“- Doboj 9. Centar za srce BiH- Tuzla 10.Hrvatska bolnica „Dr. fra. Mato Nikolić“ –Nova Bila 11. Opća bolnica Tešanj 12. Opća bolnica Konjic 13. Bolnica Travnik 14.Opća bolnica Bugojno 15. Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo

  1. Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo
  2. Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo
  3. Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojski kanton-Zenica
  4. JZU Bolnica Gradiška
  5. Županijska bolnica „Dr. fra. Mihovil Sučić“-Livno
  6. Opća bolnica „Dr. Mustafa Beganović“-Gračanica 22.Opšta bolnica „Sveti vračevi“-Bijeljina
  7. Dom zdravlja –Bijeljina
  8. Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije BiH
  9. Dom zdravlja-Bar (Crna Gora )
  10. Dom zdravlja-Danilovgrad-(Crna Gora)