|

Više od 50 mladih policajaca na nivou države položilo zakletve

Više od 50 mladih policajaca na nivou države položilo zakletve
245
A. D.
18.2.2020. u 09:41
23
komentara
245

dijeljenja
Više od 50 mladih policajaca na nivou države položilo zakletve S pologanja zakletve
U sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u Sarajevu, upriličena je 'svečanost polaganja zakletve treće generacije kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.
Više od pedeset kadeta treće generacije Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH je nakon 7 mjeseci školovanja, u skladu sa Nastavnim planom i programom, uspješno završila osnovnu policijsku obuku u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru.

Odbranivši završni rad i polaganjem zakletve stekli su uslove za čin "policajac“, te će svoja stečena znanja primjenjivati u obavljanju poslova i zadataka iz nadležnosti Direkcije.

Tokom današnje svečanosti prisutnima su se obratili ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić.

Ministar Radončić je ovom prilikom čestitao kadetima na svečano položenoj zakletvi, što znači i zvanično stupanje na dužnost kao policijskih službenika. Istakao je da taj čin predstavlja i zavjet na profesionalno i predano obavljanje poslova i zadataka.

Mirsad Vilić Mirsad Vilić


Takođe je podsjetio na važnost nepristrasnog i zakonitog obavljanja dužnosti, promovišući razvoj i očuvanje demokratske prakse u skladu sa zaštitom ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Prisutnima se obratio i Vilić koji je kadetima poželio dobrodošlicu u Direkciju i poručio im da je siguran u njihovu osposobljenost i spremnost da stupanjem u policijsku službu adekvatno odgovore zadacima časnog i napornog posla policajca, čiji je moto predanost i posvećenost.

''Na putu od mladog policajaca do onog iskusnog, pa čak i nakon toga, primarno je da kontinuirano radite na unapređenju vaših znanja i vještina. Kao policajci često se moramo hvatati u koštac sa teškim problemima uključujući i one izvan naše zone komfora. Moramo biti sposobni da donosimo ispravne odluke čak i one koje nisu najlakše'', rekao je Vilić.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...