{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od 300 naučnika iz cijelog svijeta na kongresu u Sarajevu

F
19.8.2010. u 06:56
0
13
Više od 300 naučnika iz cijelog svijeta na kongresu u Sarajevu
0
Više od 300 naučnika iz cijelog svijeta na kongresu u Sarajevu
Organizacija XXVIII internacionalnog Hegelovog kongresa ove godine je povjerena Filozofskom društvu Theoria i Univerzitetu u Sarajevu.
Kongres će biti održan od 15. do 19. septembra u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu i na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Organizacionom odboru XXVIII internacionalnog Hegelovog kongresa potvrđeno je da će zbornik predavanja biti objavljen u Hegeolovom godišnjaku (Hegel-Jahbuch), koji od 1993. godine izdaje Akademie Verlag, Berlin, jedan od najznačajnijih izdavača na području filozofskih i duhovnih nauka.

Naime, ovaj svjetski kongres je organiziran na principu počasnih predavanja, plenarnih izlaganja i izlaganja u sekcijama. Dosad je potvrđeno da će na Kongresu učestvovati najveća imena filozofske misli današnjice.

Sva izlaganja podliježu recenziranju stručnog tima, što predstavlja osnovu za izlazak u ediciji Hegel - Forschungen.

Prema dosadašnjim podacima, Kongresu će prisustvovati više od tri stotine naučnika iz cijelog svijeta, što ujedno govori kako o naučnom, tako i o turističkom značaju ove manifestacije.

Ovo je jedinstvena mogućnost povezivanja znanstvenika iz cijelog svijeta i globalizacije naučne zajednice, također, ekonomskog jačanja Kantona Sarajevo.

Za vrijeme Kongresa bit će održano nekoliko manifestacija na kojima će grad Sarajevo i BiH biti predstavljeni kao značajna sjedišta nauke, najavljeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: