{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od 3.500 potpisa protiv gradnje crkve u banjalučkom naselju Borik

11.11.2015. u 20:50
9
213
Više od 3.500 potpisa protiv gradnje crkve u banjalučkom naselju Borik
9
Više od 3.500 građana potpisalo je peticiju protiv izgradnje crkve u banjalučkom naselju Borik.
Kako nam je rečeno u Građanskoj inicijativi za Borik, koja je i pokrenula ovu akciju, peticijom će tražiti od Skupštine grada Banja Luka da stave van snage Odluku o izradi izmjene dijela Regulacionog plana stambenog naselja Borik kojom je na mjestu javne zelene površine i dječijeg igrališta planirana izgradnja pravoslavne crkve i pomoćne zgrade od preko 1.000 kvadratnih metara.

"Za sada smo prikupili više od 3.500 potpisa građana Banje Luke, a očekujemo da ćemo do petka, kada peticija završava, dostići brojku od 5.000 potpisa. Veoma smo zadovoljni podrškom koju građani pokazuju za ovu inicijativu, a čuli smo i mnogo negativnih komentara na račun gradskih vlasti, ali i na račun crkve, jer su uopšte došli na ideju da djeci i građanima oduzmu tu javnu površinu", kazao je za Klix.ba Miodrag Dakić, član Inicijativnog odbora u Građanskoj inicijativi za Borik.

Dodao je i da je peticija logičan nastavak inicijative velike grupe građana koja se ne slaže sa trenutnom politikom izgradnje grada i željela bi da aktivnije učestvuju u donošenju odluka koje utiču na kvalitet života u gradu na Vrbasu. Međutim, napominje Dakić, prepreka za to učešće su veoma neefikasne procedure konsultacija sa građanima, koje su u pravilu organizovane samo da se zadovolji zakonska forma, a ne da se dobiju informacije o stavovima i potrebama građana, te da se odluke donose u skladu sa tim potrebama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: