Lijepa priča
47

Više od 2.000 osoba s poteškoćama uz pomoć volontera pohodilo Međugorje

Klix.ba
Već osam godina župa Međugorje organizira Hodočašće za osobe s poteškoćama i invaliditetom. Ove godine njih oko 2.250 okupilo se iz 12 zemalja svijeta i to iz Rusije, Ukrajine, Litve, Latvije, Slovačke, Italije, Velike Britanije, Poljske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i naravno BiH.

"Ono što posebno raduje jest vijest kako su međugorski župljani svim učesnicima i njihovim pratiteljima darovali besplatan smještaj, hranu, vrijeme ali svakako i svoje srce. Mnogi župljani svjedoče kako su više primili nego što su darovali i da će rado ovaj događaj na isti način podupirati i u budućnosti", kažu iz Informativnog centra MIR Međugorje.

Kadrovi koji su izazvali posebne emocije dogodile su se tog subotnjeg jutra, 8. juna, kada se organizirao odlazak na mjesto ukazanja Djevice Marije.

Riječ je o brdu koji nije pristupačan teren za invalide stoga su međugorski župljani, momci iz Cenacola i volonteri iz udruge Marijine ruke svojim rukama, uz pomoć invalidskih nosiljki mnoge nepokretne donijeli ispred Gospinog kipa koji se nalazi na vrhu brda.

Hodočašće je završeno svetom misom koju je predslavio međugorski župnik fra Marinko Šakota, a svoj govor nazočnima uputio je i mons. Henryk Hoser, Papin delegat za Međugorje.