Četvrti dan
2

Više od 150 spasilaca traga za nestalim Jurom Peharom kod Čitluka

S.H.P.
Potraga za nestalim osamdesetčetverogodišnjim Jurom Peharom iz Gornjeg Velikog Ograđenika kod Čitluka i dalje traje. Akcija potrage i spašavanja počela je u utorak, a do sada je u akciji učestvovalo 150 gorskih spasitelja.

Akcija traženja traje bez prekida, a kako su najavili iz Saveza gorskih službi u Bosni i Hercegovini potraga za Jurom se nastavlja i sutra. Akciju vodi Žarko Pehar iz HGSS Čitluk.

Zbog specifičnosti terena očekuje se kako će sutra u akciji učestvovati nekoliko stotina spasilaca iz gorskih službi iz cijele BiH, a pridružit će im se i kolege iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), nekoliko potražnih timova sa psima tragačima, dronovi i specijalna vozila, lovci, mještani i ostali volonteri.

Podsjećamo, Jure Pehar nestao je u ponedjeljak uvečer iz svog doma u Gornjeg Velikom Ograđeniku. Posljednji put viđen je u svjetlo plavoj košulji, crnim kratkim hlačama i papučama.

Ukoliko neko ima bilo kakvu informaciju o nestaloj osobi moli se da se javi na dežurni broj telefona HGSS Čitluk 063/554 - 433.

Volonteri koji se žele priključiti potrazi mogu se javiti sutra u 7 sati u bazu potražne akcije kod škole u Blatnici.