{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od 100 intervencija u Elektrodistribuciji Sarajevo

F
10.1.2009. u 12:04
0
1
Više od 100 intervencija u Elektrodistribuciji Sarajevo
0
Više od 100 intervencija u Elektrodistribuciji Sarajevo
Zbog preopterećenja dijelova elektrodistributivne mreže u petak, te u noći između petka i subote, mobilne elektromonterske ekipe Elektroduistribucije Sarajevo intervenirale su više od 100 puta.
Budući da su angažirane sve elektromonterske ekipe, od kojih su mnoge radile i po 20 sati neprekidno, kvarovi su brzo otklanjani.

Riječ je ponajviše o zamjeni pregorenih osigurača u transformatorskim stanicama i razvodnim ormarima što je i najlakši dio posla.

Mnogo teži posao imale su elektromonterske ekipe koje su radile na otklanjanju kvarova na krovnim nosačima i stubovima u rubnim, padinskim dijelovima općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, ali su i ti kvarovi uspješno otklanjani.

U više od 40 ulica tokom petka i sinoć nestajala je jedna faza što je efikasno sanirano a najviše ponovljenih kvarova prijavljeno je na području Breke te u ulicama Olovska, Radnička, Kemala Kapetanovića, Antuna Hangija, Jukićevoj, Adema Buče, Behdžeta Mutevelića, navode iz JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Na mjesta ponovljenih kvarova izlazili su inženjersko-tehnički timovi koji su iznalazili nova tehnička rješenja čijim ostvarenjem je osigurana ravnomjerna opterećenost dijelova niskonaponske mreže.

Na području Grbavice u četvrtak je, u Zagrebačkoj ulici, u trafo-stanici zamijenjen trafo od 630 kVA sa trafoom od 1000 kVA što je čini i u transformatorskoj stanici Stup 3, čime će dugoročno biti poboljšano snabdijevanje električnom energijom ovih područja.

Tokom jutarnjih sati Elektrodistribucija Sarajevo primila je sedam obavijesti o prekidima u napajanju električnom energijom što je u kratkom roku otklonjeno.

Obzirom da je u subotu došlo do djelomične normalizacije isporuke plina tokom dana zabilježeno je svega nekoliko intervencija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: