{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Višak 60 uposlenika Gradske uprave

F
15.3.2011. u 16:11
0
0
Višak 60 uposlenika Gradske uprave
0
Višak 60 uposlenika Gradske uprave
Gradska uprava Mostara ima 60 uposlenika označenih kao višak, rečeno je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara.
Kako bi nužni proces otpuštanja prekobrojnih namještenika bio što pravičniji, Gradsko vijeće je na današnjoj sjednici zatražilo stalnu suradnju poslodavca i sindikata, priopćeno je iz Gradskog vijeća.

Naglašena je potreba zaštite samohranih majki i hranitelja porodica, a u procesu otpuštanja obratit će se i pažnja na moguće preraspodjele namještenika na mjesta državnih službenika tamo gdje se zadovoljavaju zakonski preduvjeti.

Produžen je rok ponude za buduće uposlenje prekobrojnih u JP Mo-parking, a za 19 ratnih veterana bit će omogućen odlazak u prijevremenu mirovinu pod povoljnim uvjetima.

Na sjednici je imenovana radna skupina za određivanja prijedloga datuma koji će se obilježavati kao dan Grada Mostara, a koju će činiti predsjednici klubova političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću.

Usvojena je i Odluka o potvrđivanju imenovanja javnog pravobranitelja Grada Mostara i njegovog zamjenika. Za javnog pravobranitelja potvrđeno je imenovanje Senada Droce, a za zamjenika Iris Jahić.

Na početku današnje sjednice minutom šutnje je odana počast poginulima u potresu u Japanu. Vijećnici su polovicu svog paušala, kao i iznos od 30.000 maraka iz tekućih rezervi Grada uputili kao pomoć narodu Japana, koji je podržao brojne ekonomske projekte u Mostaru, između ostalog, osiguravajući i autobuse za javni prijevoz i gradnju škole, stoji u priopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: