Sastanak
0

Vilić s članovima vojno-diplomatskog kora u BiH

FENA
Mirsad Vilić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirsad Vilić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH posjetili su danas članovi vojno-diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini gdje su se sastali s direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenikom Milom Jurićem.

Direktor Vilić je upozano goste sa zakonskim nadležnostima Direkcije, te njenom ulogom u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine. Također je prezentirao modalitete rada policijskih službenika Direkcije pri izvršenju poslova i zadataka iz njene nadležnosti, te istakao značajnije aktivnosti koje su obilježile protekli period.

Gosti su pokazali posebno interesovanje za modalitete rada i aktivnosti Sektora za međunarodnu operativnu policijsku saradnju i Sektora za obezbjeđenje VIP ličnosti i objekata.

Nadalje je razgovarano o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini kao i izazovima s kojima se susreću agencije za provođenje zakona u svom svakodnevnom radu.

Učesnici sastanka su izrazili zadovoljstvo povodom dosadašnje saradnje koja je ostvarena s Direkcijom. Takođe su napomenuli da je Direkcija prepoznata kao pouzdan i profesionalan partner, te su pružili punu podršku Direkciji u daljem radu, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.