Nebojša Radmanović
0

Vila "Bosanka" je vlasništvo Srbije

FENA
Član Predsjedništva BiH iz RS-a Nebojša Radmanović kritikovao je danas izjavu svog kolege iz Predsjedništva Željka Komšića koji se protivi najavama Vlade RS-a da kupi vilu "Bosanka“ u Beogradu.

"Neprimjereno je da neko iz BiH kaže nemojte nekom prodati nešto. To mi više liči na ono, neka komšiji crkne krava“, rekao je Radmanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci ističući da je neprincipijelan čin da Komšić od Srbije traži da spriječi Vladu RS-a da kupi vilu “Bosanka” u Srbiji.

"Takozvana vila 'Bosanka' je u vlasništvu Srbije i oni je prodaju u skladu sa svojim propisima. Vlada RS-a je izrazila želju da je kupi i to će opet ići po propisima Srbije“, tvrdi srpski član Predsjedništva BiH.

Na Komšićev stav da bi se u tu vilu mogla smjestiti Ambasada BiH u Beogradu koja sada nema trajno osiguran smještajni prostor, Radmanović kaže da se procedure u vezi s objektima za ambasade znaju.

"I u drugim zemljama u svijetu ili zakupljujemo ili kupujemo prostore. Moguće je iz jedne zemlje tražiti neki prostor, ali tu domaćin odlučuje da li je to na prodaju BiH, RS-u, meni ili vama lično“, zaključuje Radmanović.