BiH
0

Viktor Tomašević vadi vizu za Njemačku

Dnevni avaz/Sarajevo-x.com
Šestogodišnji Viktor Tomašević, koji je smješten na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike u Sarajevu, uskoro bi trebao otputovati na liječenje u Njemačku, kazala nam je Viktorova mama Mimi Đurović.

"Koliko danas, predat ćemo dokumente za vizu i nadamo se da ćemo uskoro otputovati. Viktor se trenutno dobro osjeća i trebao bi početi primati šesti ciklus terapije" kazala je Đurović.

Prema riječima Novke Agić, direktorice Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, u dogovoru s Klinikom u Minsteru u Njemačkoj uplaćeno je 100.000 eura, a data je i garancija za eventualne ostale troškove.

"S obzirom na stanje dječaka, intervenirali smo da nam pošalju zahtjev što prije. I nama je bilo u interesu da se dječak što prije izmjesti, a u dogovoru s Klinikom uplatili smo novac i dobili od njih potvrdu" naglasila je Agić.

Kako smo saznali od Mimi Đurović, do sada je putem humanitarnog telefona i žiroračuna prikupljeno 94.767,80 eura. Podsjećamo, malom Viktoru dijagnosticiran je tumor nadbubrežne žlijezde koji je zahvatio koštanu srž, a za liječenje u Njemačkoj potrebno je oko 250.000 eura.