Vikend će biti topliji i sa dužim sunčanim intervalima

S
Piše: N. J./Sarajevo-x.com
24.2.2012. u 09:51
0
16
Vikend će biti topliji i sa dužim sunčanim intervalima
0
Vikend će biti topliji i sa dužim sunčanim intervalima Moći će se prošetati, na izlet, ili u baštu na kafu (Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com)
Napokon nam stižu lijepe vijesti iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, predstojeći vikend bit će sa dužim sunčanim intervalima, znatno topliji i pogodan za izlete.
Istakao je to za Sarajevo-x.com klimatolog Željko Majstorović, kazavši i da će vrijeme do kraja februara biti promjenljivo i sa znatno manje padavina nego je to bio slučaj u prvoj polovini ovog mjeseca.

"Ovog će vikenda biti toplije, sasvim sigurno, jedino je pitanje u kojoj mjeri, što ovisi o dužini sunčanih intervala. Noću će, dakle, temperatura biti oko nule, a danju će biti znatno toplije. Za vikend će uglavnom biti lijepo vrijeme, tako da će izletnici moći posjetiti planine i uživati", rekao je Majstorović.

Dodao je kako će biti manjih padavina tokom današnjeg dana te u ponedjeljak, ali to, dakle, neće biti ni blizu padavinama koje su nas pratile ovog mjeseca. Kada je riječ o topljenju snijega, Majstorović ističe da se on topi postepeno i polako, jer se radi o velikoj količini. Brže bi ga, kako kaže, mogla otopiti samo snažnija jugovina.

Temperature će u Bosni danas biti od pet do 10, a u Hercegovini do 15 stepeni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: