{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ViK uvodi devet novih ekipa za otklanjanje kvarova, stigla ispomoć u vidu bagera i radnika

12.10.2017. u 17:58
56
56
ViK uvodi devet novih ekipa za otklanjanje kvarova, stigla ispomoć u vidu bagera i radnika
56
ViK uvodi devet novih ekipa za otklanjanje kvarova, stigla ispomoć u vidu bagera i radnika
Postupajući po mjerama koje je usvojila Vlada Kantona Sarajevo na 90. vanrednoj sjednici, KJKP Vodovod i kanalizacija je dobio pomoć drugih komunalnih preduzeća koji su im ustupili radnike, opremu ili mehanizaciju.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Tako su pomoć ViK-u ustupili preduzeća Komunalac Hadžići (1 bager), KJKP Rad (1 bager i 1 poluteretni kamion) KJKP Park (1 bager), KJKP Pokop (1 poluteretni kamion i 15 radnika), KJKP Toplane (1 poluteretni kamion), KJKP Tržnice (svu raspoloživu mehanizaciju) i Sarajevogas koji se svojim punim kapacitetom u tehničkom i operativnom smislu stavio na raspolaganju KJKP ViK Sarajevo.

Uz pomoć kolega iz drugih komunalnih preduzeća oformljene su ekipe koje će raditi na otklanjanju kvarova i rekonstrukciji vodovodne mreže.

Aktivnosti koje će se provoditi 13.10.2017. godine petak su: rekonstrukcija ulice Aleksandra Puškina, priključenje na mrežu u naselju Bistirik, rekonstrukcija i priključci veza u ulicama Logavina i Karpuzova. Po analizi zone sa trenutno najvećim brojem kvarova su Kobilja glava (naselja Pofalići, Velešići, Koševsko brdo, Ciglane i dio Vogosce); zona Mojmilo-Hrasno i Dobrinja(naselja Grbavica, Dobrinja, Alipasino polje, Trg heroja, dio Pofalića, Otoka, Čengić vila) kao i zona rezervoara Igman (naselja Sokolović kolonija, Butmir, Ilidža, Stup). Prioritetna zona u kojoj ce se otklanjati kvarovi je Kobilja glava i to ulice Hasana Bibera i Isaka Samokovlije. Radi će se na cjevovodima profila DN 400 i DN 100. U toku dana doći ce do poremećaja u vodosnabdijevanju slijedećih naselja i ulica: Velešići, Pofalići, te ulice Ruđera Boškovića, Humska, Zahira Panjete, Drinska, Pofalićka, Ivanjska, Skopljanska, Orašačka, Muhameda Redžovića, Hasana Bibera i Isaka Samokovlije.

U narednom periodu će se pojačati otklanjanje kvarova uz pomoć drugih komunalnih preduzeća da bi se ublažilo teško stanje u vodosnabdijevanju u Kantonu Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: