Vruća stolica
29

ViK objavio konkurs za izbor novog direktora preduzeća

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
KJKP Vodovod i kanalizacija je krajem marta raspisao konkurs za izbor i imenovanje novog direktora ovog sarajevskog preduzeća. Naknadno je donesena odluka da se konkurs objavi i na internetu što prvenstveno nije bio slučaj.

Naime, konkurs je objavljen u printanim medijima, dok je Nadzorni odbor naknadno odlučio da se konkurs treba objaviti na internetu, odnosno na Facebook stranici preduzeća zbog još veće transparentnosti.

"Nadzorni odbor KJKP Vodovod i kanalizacija je na hitnoj 5. sjednici održanoj 4.4.2018. godine, bez prisustva Uprave preduzeća, donio Zaključak br. 05-01/18 kojim je naloženo Upravi preduzeća da na web i Facebook stranici preduzeća objavi informaciju o raspisanom konkursu za izbor i imenovanje direktora KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo", sapćeno je iz ViK-a.

Iz KJKP Vodovod i kanalizacija napominju da se prijava na konkurs veže za rok koji je naznačen u skeniranom tekstu konkursa kojeg možete vidjeti u galeriji. Između ostalog, novi direktor mora imati najmanje pet godina radnog iskustva, iskustvo u komunalnim djelatnostima te plan i program razvoja ViK-a.

Trenutna v.d. direktorica ViK-a je Azra Muzur koja je na tu poziciju imenovana u oktobru 2017. godine za vrijeme mandata premijera Elmedina Konakovića.