6. dan bez vode
116

ViK: Nismo ukinuli cisternu s vodom, pokvarila se i čekamo rezervni dio

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što su stanovnici Zabrđa, Rječice i Briješća izrazili nezadovoljstvo zbog prekida u isporuci vode, oglasili su se i iz Vodovoda i negirali tvrdnje da je ovo preduzeće ukinulo cisternu i ostavio bez vode građane ovih naselja.

Naime, u ovim naseljima uspostavljeni su alternativni načini vodosnabdijevanja nakon redukcija vode u koordinaciji preduzeća KJKP Vodovod i kanalizacija i općinske Službe civilne zaštite, ali je nakon promjene uprave, ovo preduzeće prestalo da vrši dovoz vode cisternama, koje je trajalo posljednjih nekoliko mjeseci. No, kako tvrde iz ViK-a, cisterna se pokvarila te se čeka rezervni dio.

Shodno dogovoru KJKP VIK i Civilne zaštite Novi Grad, pomenuta naselja su, bez naknade, alternativno snabdijevana vodom putem cisterne. Cisternu je obezbijedila Civilna zaštita i istu ustupila na korištenje KJKP VIK. Prije nekoliko dana ova cisterna je zbog većeg kvara ostala van pogona. Rezervni dio je naručen i čeka se njegovo dopremanje iz Austrije.

O svemu ovome je, blagovremeno i u više navrata, obaviještena Civilna zaštita Novi Grad, koja je, pretpostavljaju u ViK-u, o svemu i obavijestila građane pomenutih naselja.

Iz ovog preduzeća također su saopštili kako čine sve što je u njihovoj moći da u saradnji s resornim ministarstvom i KJKP Park u međuvremenu obezbijedi drugu cisternu, kako bi se moglo nastaviti nesmetano snabdijevanje vodom pomenutih naselja.

Uprava KJKP ViK-a žali zbog novonastale situacije o kojoj je upoznala i nadležno ministarstvo.

Naselja Briješće, Zabrđe i Rječica već šesti dan nemaju vode. Podsjećamo, predsjednik Savjeta MZ Zabrđe Munir Gaković je rekao kako su građani više puta pokušali kontaktirati ViK, ali bez uspjeha.