BiH
66

ViK ne mari za minuse: Redukcije vode u Sarajevu od ponoći do jutra

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Uprkos iznimno niskim temperaturama, Kantonalno javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo tokom noćnih sati ponovo vrši obustave isporuke vode.

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo kazali su nam da ovo preduzeće od ponoći vrši obaranje pritiska vode na prostoru cijelog Sarajeva, koje traje do pet sati ujutro.

Posebno je zabrinjavajuće što se ovo dešava u trenucima dok temperatura u glavnom gradu Bosne i Hercegovine pada i do -22 stepena Celzija, zbog čega građani Sarajeva strahuju da će im u toku noćnih sati pući vodovodne cijevi.

Iz ViK-a ističu kako su primorani da obustavljaju isporuku zbog nedostatka vode te da su im vrela zimi slabija, zbog čega su prinuđeni vršiti redukciju.

Objasnili su nam da se voda pušta u pet sati, što u prijevodu znači da u domaćinstva dolazi mnogo kasnije. Tako je naprimjer u sarajevskom naselju Pofalići voda došla jutros tek oko 6:30 sati, dok je u Nedžarićima vodosnabdijevanje omogućeno mnogo ranije.