Ne mogu očitati dug
172

ViK isključio vodu "Hotelima Ilidža": Nismo mogli trpjeti kabadahijsko ponašanje

N. V.
Foto: Hotel Ilidža
Foto: Hotel Ilidža
KJKP "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo je danas isključio "Hotele Ilidža" sa vodosnabdijevanja, a što je ranije naložio Kantonalni sud zbog niza nepravilnosti u korištenju vodovodne mreže.

Voda je isključena svim hotelima koji pripadaju HBRD "Hoteli Ilidža", a to su hotel Terme, Hercegovina, Kristal, Bosna i Austrija, potvrdio je za Klix.ba direktor VIK-a Enver Hadžiahmetović.

On je ranije rukovodstvu, kako kaže, pružio priliku pozivajući ih na sastanak na kojem bi se dogovorili o načinu isplaćivanja ranijeg duga od 280.000 KM i načinu obračunavanja duga u posljednjih godinu dana. Međutim, na sastanak su došli advokati koji su željeli razgovarati samo o formalno-pravnim pitanjima, a ne rješavanju dugogodišnjeg problema.

VIK je menadžmentu ovog hotela ranije uputio akt kojim su upozoreni da će im na današnji dan biti isključena voda ukoliko ne postignu neki dogovor u vezi sa očitavanjem potrošnje, odnosno ukoliko ne dozvole radnicima da izvrše kontrolu duga. S obzirom na to da dogovor nije bilo moguće postići sa advokatima koji, kako kaže Hadžiahmetović, nisu ni došli zbog dogovora, VIK je morao izvršiti obećanje i isključiti vodu.

Direktor VIK-a navodi da godinama imaju problem sa ovim hotelima jer im ne dozvoljavaju pristup instalacijama u krugu hotela što radnicima VIK-a naravno niko ne smije zakonom zabraniti.

"To je jedno kabadahijsko ponašanje koje mi više nismo mogli trpiti, pokušali smo se dogovoriti, nisu htjeli i mi smo im morali isključiti vodu", rekao je Hadžiahmetović.

Prošle godine u decembru je sarajevski VIK ovim hotelima ugasio vodu, no vlasnik ih je tužio nakon čega su morali da im ponovo uključe vodu. Kasnija, prvostepena odluka je pak išla u korist VIK-a s obzirom na to da su u sudskom procesu potvrđene nelegalne radnje na sistemu dvojnog vodosnabdijevanja.