Tuzla
14

Vijenci i cvijeće na spomenike Husinskom rudaru i žrtvama fašizma

FENA
(Foto: FENA)
Odavanjem pošte žrtvama fašizma u dva posljednja rate, te husinskim rudarima, u Tuzli je počelo jednodnevno obilježavanje manifestacije 39. susreti Krečana.

Unatoč lošem vremenu, članovi ovog udruženja okupili su se u velikom broju. Položili su vijence na spomenik Husinskom rudaru, te na spomenike poginulim Krečanima u NOB-u i Odbrambenom ratu 1992.-1995. godine, oba u tuzlanskom naselju Kreka.

Prigodnom besjedom učesnicima se obratila Milena Mičić-Mehmedagić, članica UO Udruženja "Kreka", kazavši da je antifašizam jedna od odrednica u djelovanju udruženja.

Predsjedniku UG "Kreka" Zoranu Petroviću donaciju BH Telecoma za dalje aktivnosti društva uručila je Eila Vicković, djelatnica ove kompanije. Svečanost u povodu tradicionalne manifestacije multinacionalnog Udruženja "Kreka" uveličali su prigodnim programom članovi KUD "Zvonko Cerić" s ravnateljem Hazimom Jusufovićem.

Prije tradicionalnih zabava, Krečani su simboličnim paljenjem svijeća na mjestu nekadašnje doma DTV "Partizan" podsjetili gradske vlasti na prije dvije godine usvojenu odluku o izgradnji novog društvenog doma za stanovnike ovog velikog gradskog naselja.