{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeću ministara BiH upućen prijedlog za smjenu Gorana Zubca

4.8.2015. u 15:58
11
45
Vijeću ministara BiH upućen prijedlog za smjenu Gorana Zubca
11
Vijeću ministara BiH upućen prijedlog za smjenu Gorana Zubca
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine jednoglasno je izglasao prijedlog za smjenu direktora SIPA-e Gorana Zubca.
Kako nam je kazao Enes Obralija, član Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prijedlog za smjenu Gorana Zubca upućen je Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Goran Zubac, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, odlukom Apelacionog vijeća Suda BiH pravosnažno je osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora, a nakon što je Sud BiH potvrdio prvostepenu presudu kojom je Zubac proglašen krivim zbog krivičnog djela nesavjesnog rada u službi.

Apelaciono vijeće Suda BiH odbilo je, kao neosnovanu, žalbu odbrane Gorana Zubca, ali i žalbu Tužilaštva BiH na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana, koja prema osuđeniku neće biti izvršena ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Sud BiH je, podsjećamo, u martu ove godine proglasio Zubca krivim jer je odbio pružiti podršku drugim policijskim agencijama tokom februarskih protesta prošle godine kada je, između ostalog, zapaljena zgrada Predsjedništva BiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: