{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeću ministara BiH upućen prijedlog za smjenu Gorana Zubca

4.8.2015. u 15:58
11
45
Vijeću ministara BiH upućen prijedlog za smjenu Gorana Zubca
11
Vijeću ministara BiH upućen prijedlog za smjenu Gorana Zubca
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine jednoglasno je izglasao prijedlog za smjenu direktora SIPA-e Gorana Zubca.
Kako nam je kazao Enes Obralija, član Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prijedlog za smjenu Gorana Zubca upućen je Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Goran Zubac, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, odlukom Apelacionog vijeća Suda BiH pravosnažno je osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora, a nakon što je Sud BiH potvrdio prvostepenu presudu kojom je Zubac proglašen krivim zbog krivičnog djela nesavjesnog rada u službi.

Apelaciono vijeće Suda BiH odbilo je, kao neosnovanu, žalbu odbrane Gorana Zubca, ali i žalbu Tužilaštva BiH na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana, koja prema osuđeniku neće biti izvršena ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Sud BiH je, podsjećamo, u martu ove godine proglasio Zubca krivim jer je odbio pružiti podršku drugim policijskim agencijama tokom februarskih protesta prošle godine kada je, između ostalog, zapaljena zgrada Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: