Nakon pisanja Klix.ba
675

Vijećnik Muhamed Šehović podnio inicijativu za izgradnju terena na Alipašinom Polju

D. B.
Vijećnik SDA u Općinskom vijeću Novi Grad Muhamed Šehović je nakon pisanja portala Klix.ba o mališanima koji su napravili improvizirani nogometni teren u Sarajevu podnio inicijativu za rješenje ovog problema, odnosno za izgradnju adekvatnog igrališta.
Naš portal je danas objavio članak o mališanima koji su u B-fazi u sarajevskom naselju Alipašino Polje na travnatoj površini uz pomoć Jupola iscrtali nogometni teren kako bi upotpunili svoju zabavu, a sve u nedostatku terena, odnosno igrališta.

Šehović je nakon čitanja teksta na portalu Klix.ba odlučio podnijeti incijativu za planiranje sredstava i izgradnju terena s vještačkom travom.

"Nakon što sam procitao današnju vijest da su mališani na Alipašinom Polju odlučili sami napraviti teren podnio sam inicijativu kao vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad na čijoj se teritoriji nalazi improvizovano igralište. Tražio sam da se planiraju sredstva za izgradnju jednog terena s vještačkom travom na navedenom području, čime se ne bi narušio izgled zelenila u naselju, a čime bi mališani dobili kvalitetan teren. Očekujem podršku i kolega iz Općinskog vijeća da ova inicijativa bude realizirana i da naši mališani dobiju adekvatno mjesto za igru i druženje", napisao je Šehović na svom profilu na Facebooku.