Akcija "Square"
68

Vijećnik iz Novog Grada Elvis Hodžić: Nisam kriv, nisam počinio nikakav zločin

A. Ku.
Elvis Hodžić (Foto: Facebook)
Elvis Hodžić (Foto: Facebook)
Jedan od privedenih u velikoj akciji SIPA-e ove sedmice bio je i vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo Elvis Hodžić (SBiH) koji je nakon davanja iskaza pušten na slobodu. On se oglasio putem društvenih mreža i poručio da nije počinio nikakav zločin.
"Obzirom da mediji nisu posvetili posebnu pažnju činjenici da sam nakon hapšenja istog dana nakon mog iskaza i pušten na slobodu, želim da vas ovim putem obavijestim o sljedećim činjenicama:

Nisam kriv. Nisam počinio nikakav zločin. Nisam se ogriješio o niti jedan zakon. Nastavit ću raditi vijećnički posao u interesu svih građana, a sada još jače i posvećenije", naveo je Hodžić.

Dodao je da je zabrinut za psihičko zdravlje djece i roditelja koji su putem medija bombardovani informacijama o njegovom hapšenju i to bez zaštite ličnih podataka.

"Objavljene su moje fotografije pa čak i zajedničke fotografije sa načelnikom Semirom Efendicem da bi vjerovatno postigli još veći rejting i posjećenost portala. Moja mlađa kćerka nije bila u psihičkom stanju otići u školu (djeca u školi znaju biti veoma okrutni u tom uzrastu/buling)", naveo je Hodžić.

U politiku je, dodaje, ušao financijski stabilan i realiziran za razliku od velike većine.

"Moj jedini motiv je pomoći lokalnoj zajednici i biti na usluzi svojim sugrađanima. Nisam se uplašio i nemam namjeru prestati raditi za zajednicu", zaključuje Hodžić.

Podsjećamo, policijski službenici SIPA-e u sklopu operativne akcije "Square", na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada izvršili su pretrese na više od 40 lokacija, a četiri osobe su uhapšene.