BiH
17

Vijećnicima Zenice podijeljeni certifikati, Kasumović im poručio da rade za građane

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je u zgradi gradske uprave okupio gradske vijećnike te izvršio podjelu certifikata. Vijećnicima je jasno poručio da su ih izabrali građani i da moraju raditi za građane.

Na današnjoj predaji uvjerenja od Centralne izborne komisije Kasumović se prvo obratio novoizabranim vijećnicima te naglasio šta planira uraditi u svom prvom mandatu.

Kasumović je kazao kako će rad vijećnika biti transparentan te da će javnost biti upoznata o tome ko nije glasao za one prijedloge koji bi poboljšali stanje u lokalnoj zajednici. Naglasio je svim vijećnicima da neće dozvoliti politizaciju u Gradskom vijeću te da će napuštati sjednicu kada god vijećnici budu stavljali interese stranke ispred interesa građana.

"Morate znati da vas nije izabrala stranka, već građani i trebate biti u službi građana", izjavio je Kasumović.

Prilikom svog obraćanja okupljenim vijećnicima Kasumović je pomenuo ciljeve koje planira realizirati, legalno uklanjanje pasa lutalica sa ulica Zenice, grijanje i NK Čelik.

"Što se tiče problema NK Čelik, ukoliko dugovanja budu 7-8 miliona, a što ćemo znati nakon revizije, uvest ću prvi referendum u Zenici. Svi vole Čelik, koji je simbol Zenice, a kada treba dati 1 KM niko ne da. Ja ću građane Zenice pitati da li će izdvojiti 7-8 miliona, zavisno kolika budu dugovanja, za NK Čelik pa neka se svi izjasne", dodao je Kasumović.

Vijećnike je upoznao i o tome da će oporezovati kladionice, kako je i najavio, te da će sredstva usmjeriti na sport i kulturu. Kasumović je izjavio da je upoznat da Zenica finansira muzej u Sarajevu sa oko 50.000 KM te je najavio da će poništiti tu odluku jer ima većih prioriteta u gradu, gdje je naveo Bosansko narodno pozorište koje već mjesecima nema prozora.

Nakon Kasumovićevog obraćanja novoizabrani vijećnici su potpisali pristupnice Gradskom vijeću Zenice.