Izgubio podršku
78

Vijećnici u Maglaju na narednoj sjednici odlučuju o referendumu za opoziv načelnika

E. M.
Na narednoj sjednici Općinskog vijeća Maglaj vijećnici će se izjasniti o inicijativi za opoziv načelnika Mirsada Mahmutagića (SDP) koji je u proteklom periodu izgubio većinu u vijeću, ali i bitne ljude stranke.

Nakon što je jedna trećina vijećnika podnijela inicijativu za opoziv načelnika Mahmutagića, na narednoj sjednici Općinskog vijeća Maglaj općinski vijećnici će se izjasniti o ovoj inicijativi kako bi se donijela odluka o njegovom opozivu.

Međutim, u svemu ovome i vrijeme igra glavnu ulogu, pa će se o njegovom opozivu razmatrati tek 20. novembra.

Ono što se može očekivati na ovoj sjednici jeste tajno glasanje s obzirom da je prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba i jedan broj vijećnika SDP-a za opoziv načelnika, ali i da postoji mogućnost da druga struja SDP-a u Maglaju ima svog kandidata za načelnika čije će ime biti poznato onog trenutka kada se na referendumu izglasa opoziv.

Mahmutagić je inače i predsjednik KO SDP-a koji je do prije mjesec dana bio u vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu, a postojanje parlamentarne većine i urušavanje vlasti u ZDK je započelo i završilo međusobnim nesuglasicama SDP-a s Fuadom Kasumovićem koje traju i danas.